Bio czarny czosnek

Bio czarny czosnek

BIO czarny czosnek poddany został procesowi fermentacji, jest w smaku lekko słodki, nie posiada zapachu i smaku charakterystycznego dla świeżego czosnku. Dzięki fermentacji produkt ten zawiera lepiej przyswajalne substancje odżywcze i wzmacnia działanie antyoksydacyjne czosnku.

Azjatycka kuchnia często wykorzystuje czarny czosnek, nie tylko  ze względu na jego kulinarne walory. Jest on także uznawany za środek wspierający profilaktykę raka prostaty i przełyku.

Wykazuje szereg właściwości przeciwbakteryjnych i przeciwgrzybiczych. Jest naturalnym antybiotykiem dla ludzkiego organizmu.

Czarny czosnek nie jest odrębną odmianą – to tradycyjny, biały czosnek, który poddany został fermentacji, w wyniku czego zyskał odmienny kolor i smak. Stosowany powszechnie w kuchni koreańskiej.

Co zawiera czarny czosnek?

  • witaminę B, C
  • silne przeciwutleniacze