BIO mąka orkiszowa 1850

BIO mąka orkiszowa 1850

BIO mąka orkiszowa graham (typ 1850) wytwarzana jest z ziaren, które pochodzą z gospodarstw posiadających certyfikaty ekologiczne. Odmiana orkiszu wykorzystywanego do produkcji mąki BIO, to Schwabenkorn.

Produkt jest naturalny, wolny od polepszaczy smaku, wybielaczy i sztucznych dodatków. Mąka orkiszowa 1850 świetnie nadaje się do wypieku bułek typu graham.

Właściwości orkiszu

Orkisz to zboże, które kiedyś było powszechnie uprawiane. Zawiera sporo białka i więcej witaminy A, PP, E, B, selenu, cynku, miedzi i betakarotenu, niż uprawiana dziś pszenica. W jego składzie znajduje się naturalny kwas krzemowy, który wpływa pozytywnie na włosy, skórę i paznokcie.

 

Zastosowanie BIO mąki orkiszowej

  • do wypieku chleba, bułek typu graham
  • do wyrobu domowego makaronu
  • do ciasta na pierogi

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *