BIO ocet jabłkowy

BIO ocet jabłkowy

Produkty BIO najwyższej jakości, znakowane są unijnym logo żywności ekologicznej. Oznacza to, że co najmniej 95% składników naszych produktów jest ekologicznych.

BIO ocet jabłkowy uzyskuje się naturalną drogą, biologicznej fermentacji octowej ekologicznego jabłkowego wina.

Właściwości octu jabłkowego

Kwaśne pH octu jabłkowego ma działanie antybakteryjne i przeciwgrzybiczne. Mimo kwasowego pH wykazuje właściwości alkaizujące. Wspomaga też usuwanie toksyn z organizmu, pobudza metabolizm, pomaga w utrzymaniu odpowiedniej flory bakteryjnej w jelitach. Jest przydatny w walce z cukrzycą, ponieważ obniża poziom glukozy we krwi.

Zastosowanie octu jabłkowego

  • dodatek do sałatek i dań mięsnych
  • środek pobudzający trawienie
  • składnik płukanki na ból gardła
  • składnik domowego toniku na trądzik
  • jako płukanka do włosów

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *