Daktyle w czekoladzie

Daktyle w czekoladzie

Daktyle w czekoladzie to bardzo dobra przekąska bez dodatku cukru. Do jej produkcji użyto owoców niesiarkowanych. Oblane są bezglutenową czekoladą, a słodki smak uzyskano dzięki dodatkowi stewii i erytrolu.  Produkt zawiera więc tylko naturalnie występujące cukry. Przekąska bezglutenowa, idealna dla wegan.

Skład:

Daktyle (niesiarkowane), czekolada gorzka bez dodatku cukru (miazga kakaowa, substancje słodzące – erytrytol 29,5%, glikozydy stewiolowe 0,027%, tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), aromat waniliowy, masa kakao min. 60%), aromat naturalny pomarańczowy, kardamon, cynamon, sól himalajska.

Informacje alergiczne: produkt może zawierać: migdały, orzechy, mleko, sezam i soję.
Zawiera substancje słodzące.