Ekstrakt z acai

Ekstrakt z acai

Jagody acai wyglądem przypominają jagody(borówki) i winogrona(rosną w kiściach). Posiadają one wszystkie potrzebne substancje do prawidłowego funkcjonowania organizmu: witaminy B1, B2, B3, witaminę E, witaminę C, fosfor, wapń, potas, białko, dobre kwasy tłuszczowe, takie jak Omega-6, Omega-9 oraz enzymy.

Właściwości owoców acai

  • Zawierają prawie wszystkie rodzaje przeciwutleniaczy (opóźniających proces starzenia oraz hamujących rozwój komórek nowotworowych).
  • Posiadają duże ilości witamin i składników mineralnych.
  • Dzięki dużej zawartości błonnika, przyśpieszają przemianę materii oraz proces trawienia.

 

SKŁAD

Ekstrakt 4:1 z liofilizowanych jagód acai (Euterpe Oleracea- Euterpe warzywna)

STOSOWANIE

Zalecane porcja dzienna: 3-4 łyżeczki owoców dziennie.

Jagody Acai można spożywać według uznania np. z jogurtem lub koktajlem warzywno-owocowym.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *