Kakao w proszku

Kakao w proszku

Kakao to jedno z najlepszych, naturalnych źródeł magnezu. Zawiera też sporo innych cennych składników jak np. chrom, potas, mangan i dobrze przyswajalny wapń. W jego składzie znajdziemy również żelazo i cynk.

Właściwości kakao:

  • zawiera związek (PEA), który przyczynia się do zwiększone uwalniania endorfin w organizmie, przez co poprawia się nasz nastrój
  • magnez zawarty w kakao wspiera pracę serca i dostarcza przeciwutleniaczy, które chronią naczynia krwionośne i regulują poziom cholesterolu
  • przeciwutleniacze chronią organizm przed szybszym starzeniem się
  • kakao jest polecane osobom żyjącym w stresie, uczącym się, pracującym umysłowo, ponieważ zawiera magnez – jeden z ważniejszych pierwiastków

Zastosowanie:

  • do ciast i wypieków
  • do czekolady
  • do deserów
  • do koktajli
  • dodatek do owoców