Kawa zielona ziarnista i mielona


Zielona kawa zawiera cenny kwas chlorogenowy. Jego właściwości powodują szybszą przemianę materii i tym samym szybsze spalanie tkanki tłuszczowej. W tradycyjnej kawie na próżno szukać tego kwasu, ponieważ proces wypalania powoduje jego utratę.

Kwas chlorogenowy ma silne działanie utleniające, prowadzące do zmniejszenia przyswajania cukrów w organizmie.

Właściwości zielonej kawy

  • Kawa zielona zawiera dużą ilość kwasu chlorogenowego (ACG), który ma silne właściwości antyoksydacyjne, co przeciwdziała postępowaniu procesów starzenia się organizmu
  • ACG obniża, też wchłanianie cukrów w przewodzie pokarmowym, dzięki czemu organizm czerpie materiały energetyczne ze zgromadzonych zapasów, czyli zgromadzonych tkanek tłuszczowych.
  • Pozytywnie wpływa na kondycję serca.
  • Kawa zielona zawiera kwas kawowy, który ma właściwości przeciwzapalne i przeciwmiażdżycowe.
  • Wpływa pozytywnie na pracę umysłu, poprawia koncentrację.

STOSOWANIE

1-2 łyżeczki kawy (mielonej) należy zalać wrzątkiem i odczekać ok. 10 minut, w celu zaparzenia. Po tym czasie kawę należy wypić.

 

 

 

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *