Konfitura z czarnych porzeczek

Konfitura z czarnych porzeczek

Konfitura z czarnych porzeczek uzupełniona jest dodatkiem świeżej mięty, słodzona ksylitolem tj. cukrem brzozowym. Została wykonana ręcznie ze świeżych, niemrożonych owoców.

Konfitura ma intensywny smak i aromat świeżych owoców porzeczek.

  • idealna do smarowania pieczywa, gofrów, naleśników i jako składnik deserów
  • produkt bezglutenowy

Skład

czarna porzeczka, ksylitol 25% (substancja słodząca), sok z cytryny, pektyna (substancja żelująca), świeża mięta, sól himalajska

Wartość odżywcza 100 g :

  • Wartość energetyczna – 393 kJ/ 94 kcal
  • Tłuszcz – 0,2 g
  • -w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1>
  • Węglowodany – 31  g
  • – w tym cukry – 9,3 g
  • Białko – 1 g
  • Sól – 0,035 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *