Konfitura z żurawiną, gruszką i jagodami goji

Konfitura z żurawiną, gruszką i jagodami goji

Konfitura z żurawiną została sporządzona ręcznie, a do słoików zawsze trafiają jej świeże niemrożone owoce. Cierpki smak żurawiny,  przełamany został słodyczą gruszki i jagód goji.

Właściwości żurawiny

  • wspomaga leczenie nerek i układu moczowego
  • ogranicza namnażanie się bakterii E. coli
  • zapobiega powstawaniu wrzodów żołądka i dwunastnicy
  • zawiera witaminy z grupy B, witaminę P i C
  • jest źródłem wapnia, fosforu, żelaza, miedzi, jodu i błonnika
  • zawiera garbniki, taniny i kwas cytrynowy

Skład

Żurawina 50%, ksylitol 25%, gruszka, jagody goji, jabłka, sok ze świeżych pomarańczy, przyprawy, sól himalajska. Sporządzono ze 110 g owoców na 100 g produktu.

masa netto: 200g

STOSOWANIE

Do samodzielnego jedzenia, smarowania pieczywa, do ciast, deserów, naleśników, lodów, musli, dań orientalnych. Dodatek do dań mięsnych, wędlin i sera.

PRZECIWWSKAZANIA

Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *