Maizena skrobia kukurydziana

Maizena skrobia kukurydziana

 

Skrobia ma postać białego, bezzapachowego proszku, bez wyrazistego smaku. Skrobia kukurydziana nie jest produktem tożsamym z mąką kukurydzianą. Pozyskuje się ją z kolb albo pręcików kukurydzy. Mąka natomiast wytwarzana jest z kukurydzy zmielonej. Skrobia kukurydziana, czyli maizena jest naturalnym węglowodanem.

Komu polecana jest skrobia kukurydziana?

  • osobom na diecie bezglutenowej
  • osobom na diecie proteinowej

Zastosowanie skrobi kukurydzianej

  • zagęszczanie zup i sosów
  • wyrób pieczywa
  • wyrób ciast
  • panierka do mięs
  • składnik kremów i dipów
  • wyrób budyniu

 

skrobia-kukurydziana-luz-s

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *