Mąka jaglana

Mąka jaglana

Mąka jaglana

Mąka jaglana jest mąką lekkostrawną, która pomaga utrzymać prawidłową gospodarkę zasadową organizmu. Ma delikatny orzechowy smak.

Co zawiera mąka jaglana?

  • błonnik
  • białko
  • krzemionkę
  • witaminę E
  • witaminy z grupy B
  • potas
  • magnez
  • wapń
  • żelazo
  • krzem

Komu polecana jest mąka jaglana?

  • osobom chcącym poprawić wygląd skóry, włosów i paznokci (odpowiada za to krzem)
  • osobom cierpiącym na celiakię, ponieważ mąka jaglana nie zawiera glutenu

Zastosowanie mąki jaglanej

  • do wypieków w połączeniu z innymi mąkami np. gryczaną
  • do naleśników
  • do pieczywa
  • do zagęszczania sosów

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *