MAKARON KONJAC – Noodles

MAKARON KONJAC – Noodles

Spośród azjatyckich makaronów noodle jest najbardziej charakterystycznym ich rodzajem. Makaron noodle od wieków spożywany jest przez mieszkańców Azji za pomocą charakterystycznych pałeczek. Szczególnie chętnie sięgają po niego Japończycy, którzy znani są ze swych smukłych sylwetek.

Co zawiera makaron konjac noodles?

  • glukomannan konnyak, czyli błonnik rozpuszczalny w wodzie, pochodzący z korzeni rośliny o nazwie konnyak
  • wodę
  • wodorotlenek wapnia (konserwant E526)

Komu polecany jest makaron konjac noodles?

  • osobom odchudzającym się ponieważ, ponieważ nie zawiera kalorii, cukrów i tłuszczów
  • alergikom, bo jest wolny od alergenów (nie zawiera skrobi i glutenu)
  • osobom chorym na celiakię
  • cukrzykom
  • wegetarianom i weganom

Zastosowanie makaronu konjac noodles

  • składnik błyskawicznych dań
  • dodatek do zupy
  • składnik dań wytrawnych i deserów
  • zamiennik ryżu i tradycyjnych makaronów
  • przed użyciem makaron należy wypłukać ciepłą wodą

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *