Makaron konjac rice

Makaron konjac rice

Makaron shirataki popularny był w Azji od wieków, a obecnie podbija rynek spożywczych produktów dietetycznych w Europie. Shirataki cieszy się zainteresowaniem głównie osób odchudzających się, którym zależy na ograniczeniu ilości kalorii w diecie.

Co zawiera makaron konjac rice?

  • glukomannan konnyak, czyli błonnik rozpuszczalny w wodzie, pochodzący z korzeni rośliny o nazwie konnyak
  • wodę
  • wodorotlenek wapnia (konserwant E526)

Komu polecany jest makaron konjac rice?

  • osobom na diecie odchudzającej, ponieważ zapewnia uczucie sytości, a przy tym nie

zawiera kalorii, cukrów i tłuszczów

  • alergikom, bo jest wolny od alergenów (nie zawiera skrobi i glutenu)
  • osobom chorym na celiakię i z alergiami na gluten
  • cukrzykom
  • wegetarianom i weganom

Zastosowanie makaronu konjac rice

  • do dań błyskawicznych
  • zamiennik ryżu
  • do sałatek
  • do dań mięsnych
  • przed użyciem makaron należy wypłukać ciepłą wodą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *