Masło orzechowe crunchy

Masło orzechowe crunchy

Masło orzechowe z prażonych orzechów wytwarzane są naturalnymi metodami produkcji  poprzez poddawanie orzechów rozkruszeniu, aż do uzyskania perfekcyjnie chrupkiej tekstury.

Orzeszki arachidowe zawierają złożoną dawkę węglowodanów, białka i dużej ilości witamin z grupy B, dzięki czemu dostarczają sporo energii.

Właściwości masła orzechowego

  • zawiera witaminę B6, która wzmacnia odporność, magnez, który wspomaga pracę układu nerwowego oraz potas i witaminę E, która jest silnym antyoksydantem
  • jest źródłem kwasów tłuszczowych z grupy Omega i kwas oleinowy
  • jest dobrym źródłem białka
  • zawiera dużo błonnika

Stosowanie

  • idealnie komponuje się z kanapką pełnoziarnistą
  • dodatek do ciast, deserów, lodów, owoców
  • nadaje znakomity smak obiadom z dodatkiem gotowanych lub pieczonych warzyw

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *