Masło orzechowe z olejem kokosowym

Masło orzechowe z olejem kokosowym

Masło orzechowe pozyskuje się z orzechów arachidowych, czyli popularnych fistaszków. Smak tradycyjnego masła orzechowego przełamany został delikatną kokosową nutą. To idealne rozwiązanie dla miłośników masła i kokosa.

Olej kokosowy nie zawiera utleniaczy, dzięki czemu jest o wiele zdrowszy od popularnych olejów, stosowanych w kuchni.

WŁAŚCIWOŚCI MASŁA ORZECHOWEGO

  • zawiera witaminę B6, która wzmacnia odporność, magnez, który wspomaga pracę układu nerwowego oraz potas i witaminę E, która jest silnym antyoksydantem
  • jest źródłem kwasów tłuszczowych z grupy Omega i kwas oleinowy
  • jest dobrym źródłem białka
  • zawiera dużo błonnika

STOSOWANIE

  • idealnie komponuje się z kanapką pełnoziarnistą
  • do ciast, deserów, lodów, owoców
  • nadaje znakomity smak obiadom z dodatkiem gotowanych lub pieczonych warzyw

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *