Masło orzechowe smooth

Masło orzechowe smooth

Masło orzechowe pozyskuje się z orzechów arachidowych, popularnie zwanych orzechami ziemnymi lub fistaszkami. Orzechy są poddawane prażeniu w bardzo wysokiej temperaturze, dzięki czemu uzyskujemy masę o przyjemnym, brązowym kolorze. Produkt posiada gładką konsystencję tradycyjnego masła orzechowego

STOSOWANIE

  • idealnie komponuje się z kanapką pełnoziarnistą
  • do ciast, deserów, lodów, owoców
  • nadaje znakomity smak obiadom z dodatkiem gotowanych lub pieczonych warzyw

Właściwości masła orzechowego

  • zawiera witaminę B6, która wzmacnia odporność, magnez, który wspomaga pracę układu nerwowego oraz potas i witaminę E, która jest silnym antyoksydantem
  • jest źródłem kwasów tłuszczowych z grupy Omega i kwas oleinowy
  • jest dobrym źródłem białka
  • zawiera dużo błonnika

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *