Miód manuka 20+

Miód manuka 20+

Manuka to rosnący w Nowej Zelandii krzew, z którego kwiatów powstaje miód.

Miód manuka największą sławę zdobył dzięki wysokiemu stężeniu MGO (methyloglyxoalu). Dzięki temu może on działać przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie. Poleca się jego stosowanie osobom z obniżoną odpornością organizmu oraz jako preparat wspomagający leczenie zapalenia dziąseł i usuwanie kamienia nazębnego.

Miód manuka można zastosować w przypadku wystąpienia egzemy, łuszczycy, owrzodzeń oraz innych chorób skórnych. Może przynieść ulgę przy dolegliwościach żołądkowych i jelitowych. Miód ten znany jest na świecie jako silny antyoksydant znacznie poprawiający wygląd skóry.

Stosowanie

  • na czczo, najlepiej zaraz po przebudzeniu
  • od 2 do 3 łyżeczek dziennie, dodając do herbaty
  • 2-3 razy dziennie, gdyż najważniejszą zasadą jest regularne stosowanie określonej dawki
  • po spożyciu miodu manuka, warto powstrzymać się od jedzenia na 20 minut
  • w celu stosowania na problemy skórne, należy niewielką ilość miodu manuka rozsmarować na skórze i pozostawić możliwie najdłużej, po czym spłukać. Nakładać 2-3 razy dziennie. Efekty można zauważyć po 2-3 dniach stosowania.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *