Olej marchewkowy

Olej marchewkowy

 

Olej marchewkowy to olej kosmetyczny. Jest to wyciąg z komórek marchwi, bogaty w beta-karoten, witaminy A, B, C, E i F oraz minerały i kwasy tłuszczowe. Posiada dość wyrazisty zapach.

Właściwości olejku marchewkowego

  • Olej marchewkowy zawiera beta karoten, który utrwala i pogłębia opaleniznę, nadając skórze naturalnie złocisty odcień.
  • Jest przeznaczony do pielęgnacji skóry dojrzałej, ponieważ spowalnia proces tworzenia się zmarszczek.
  • Z uwagi na zawartość witaminy A, olejek chroni skórę przed utratą wody i regeneruje podrażniony naskórek, wspomagając naturalną produkcję kolagenu.
  • W trackie przebywania na wietrze, silnym mrozie lub upale, olej marchewkowy chroni skórę przed szkodliwym działaniem promieni UV, zwiększając produkcję pigmentu, dzięki któremu opalenizna uzyskana na słońcu jest trwalsza.
  • Olej marchewkowy sprawdza się, jako odżywka do włosów. Sprawia, że stają się gładkie i sprężyste.
  • Olej marchewkowy regeneruje skórę, poprawia jej wygląd i pomaga leczyć łuszczycę, egzemę, oparzenia i blizny.
  • Jest używany do barwienia kremów, mydła i innych produktów. Nadaje im żółtego, słonecznego koloru.

Stosowanie

Olejek marchewkowy jest niezwykle wydajny. Wystarczy nanieść i rozprowadzić kilka kropli na czystej, lekko wilgotnej skórze. Przeznaczony jest do codziennego stosowania na twarz, szyję i dekolt. Nie ma przeciwwskazań do stosowania go, jako olejek do masażu. Długotrwałe stosowanie regeneruje skórę, dając jej świeży i atrakcyjny wygląd.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *