Olej z krokosza barwierskiego

Olej z krokosza barwierskiego

Olej z krokosza jest otrzymywany z nasion krokosza barwierskiego. Zawiera najwyższy poziom zdrowego kwasu oleinowego, ze wszystkich roślin, a także kwas palmitynowy i arachinowy. Jest bogaty w witaminy A i E.

Olej z krokosza jest używany, jako olejek do ciała i dodatek do kosmetyków. Zaleca się go osobom z cerą tłustą i trądzikową, ze skłonnością do stanów zapalnych. Ma działanie kojące i łagodzące.

Stosowanie

Aby zapobiegać odrastaniu włosów po depilacji należy nałożyć olej na miejsce po depilacji i odczekać, aż skóra wchłonie olej. Pozostałości oleju należy zebrać chusteczką. Stosowanie w ten sposób oleju spowoduje, że włosy na nogach i w okolicach bikini nie będą wrastać i łatwiej będzie je usunąć.

UWAGA: Uczucie pieczenie, podczas aplikowania oleju, jest naturalną reakcją skórną. Oznacza to, że olej działa i nie jest żadnym objawem alergii, czy nadwrażliwości skórnych.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *