Olejek eukaliptusowy

Olejek eukaliptusowy

Olejek eukaliptusowy jest rodzajem olejku eterycznego. Produkuje się go ze świeżych lub suszonych liści drzewa eukaliptusowego. Olejku tego można z powodzeniem używać, jako składnika kosmetycznego.

Właściwości olejku eukaliptusowego

Olejek eukaliptusowy sprawdzi się jako:

  • olejek do masażu
  • olejek do kąpieli – działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i rozgrzewająco
  • wzmacnia działanie kremów przeciwtrądzikowych (po zmieszaniu z nimi)
  • w połączeniu z szamponem odświeża i odżywia skórę, pobudza jej krążenie i wzmacnia cebulki włosów
  • wcierka/mgiełka do skóry głowy
  • rozgrzewający dodatek do kremu do stóp

STOSOWANIE

  • masaż: najlepiej stosować go po rozcieńczeniu z olejem bazowym
  • kąpiel aromaterapeutyczna: działa odświeżająco i pobudzająco

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *