Olejek magnezowy surowiec kosmetyczny

Olejek magnezowy surowiec kosmetyczny

Olejek magnezowy to innowacyjny produkt kosmetyczny, 32% wodny roztwór soli magnezowej. Nazywa się go oliwką magnezową, ponieważ posiada płynną, oleistą konsystencję. Dzięki temu można swobodnie rozprowadzać go po skórze. Posiada szereg zastosowań i z powodzeniem można używać go w czasie codziennej pielęgnacji. Roztwór magnezu aplikowany na skórę dostarcza niezbędnej dawki tego pierwiastka, która skutecznie pomoże w walce z bólem mięśni i zadziała odprężająco.

Działanie i zastosowanie:

  • jako dezodorant olejek magnezowy niweluje przykry zapach pach i stóp
  • działa antybakteryjnie tworząc niekorzystne środowisko dla drobnoustrojów
  • można używać go jako środka na obolałe mięśnie i dodatku do zabiegów relaksacyjnych
  • jest pomocny w pielęgnacji cery trądzikowej na plecach i dekolcie
  • można używać go jako olejku do masażu
  • olejek magnezowy może być używany, jako dodatek do kąpieli lub do płukanki do moczenia stóp

Sposób użycia:

Po pierwszym użyciu olejku może wystąpić uczucie swędzenia. To normalne zjawisko. Przy kolejnej aplikacji można go rozcieńczyć wodą w proporcji 1:1, aby przyzwyczaić skórę do produktu.

W przypadku wystąpienia podrażnień, spłukać wodą. Należy chronić przed światłem. Przechowywać w temp. pokojowej, w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Należy unikać kontaktu preparatu z oczami i miejscami z uszkodzoną skórą, bądź niedawno wydepilowanymi pachami.