Słonecznik łuskany

Słonecznik łuskany

Ziarna słonecznika zawierają cenne witaminy, w tym: witaminę E, witaminy z grupy B, A i D oraz antyoksydanty, wspomagające wzrok, wzmacniające kości i poprawiające cerę.

Pestki słonecznika są źródłem pierwiastków niezbędnych dla zdrowia i dobrego samopoczucia, w tym: cynku, żelaza, potasu i wapnia. Niedobory tych substancji prowadzą m.in. do: niedokrwistości, reumatyzmu, wrzodów żołądka, problemów z układem kostnym i zębami, stanów depresyjnych i innych dolegliwości i chorób. Słonecznik zawiera naturalny błonnik.

 Stosowanie

  • Jako dodatek do kanapek
    • Jako panierkę do ryb
    • Dodatek do letnich sałatek
    • Same ziarna, jako przekąskę

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *