Sok z żurawiny

Sok z żurawiny

100 % sok z owoców żurawiny. Nadaje się do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do drinków i napojów alkoholowych. Można dodawać go do lemoniady, by stworzyć orzeźwiający napój, idealny na cieplejsze dni. Naturalna kwaskowatość soku podkreśli smak sałatek i surówek. Produkt bez dodatku cukru i sztucznych konserwantów.

 

Właściwości soku z żurawiny:

• dostarcza dużej dawki witaminy C, która wzmacnia odporność i działa przeciwutleniająco
• polecany osobom osłabionym i cierpiącym na stany przewlekłego zmęczenia
• żurawina znana jest ze swych właściwości zwalczających infekcje dróg moczowych (zwalcza bakterie E. coli)
• dostarcza wielu naturalnych antyoksydantów
• pomocna w profilaktyce chorób nerek

Składniki:

Sok z żurawiny wieloowocowej 99,8% (wyprodukowano z zagęszczonego soku z owoców żurawiny wieloowocowej), kwas L-askorbinowy – witamina C.

Stosowanie: Dorośli i dzieci powyżej 3. roku życia raz dziennie 50 ml, lub dwa razy dziennie po 25 ml pół godziny przed posiłkiem.

Nie należy przekraczać zalecanej maksymalnej porcji dziennej.

Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.

Kobiety w ciąży oraz matki karmiące przed zastosowaniem powinny skontaktować się z lekarzem.

Sposób przechowywania:

Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 21 dni od otwarcia.

Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.