Spirulina proszek

Spirulina proszek

Spirulina to zielono-szmaragdowa alga przypominająca kształt spirali. Stanowi kompletne źródło białka i dobrze wchłanialnych składników odżywczych, dlatego skutecznie uzupełnia niedobory żywieniowe.

Co zawiera spirulina?

  • żelazo
  • dobrze przyswajalne białko
  • antyoksydanty – karotenoidy, witaminę E, fikocyjaninę
  • witaminę A
  • witaminy z grupy B
  • witaminę K
  • chlorofil

Komu polecana jest spirulina?

  • anemikom
  • wegetarianom i weganom (jako zamiennik mięsa)
  • osobom z brakiem energii
  • zagrożonym nowotworem (ze względu na dużą ilość antyoksydantów)
  • osobom z problemami z tarczycą (normuje przemianę jodu)
  • osobom, które chcą oczyścić organizm z toksyn
  • osobom z obniżoną odpornością
  • chorym na cukrzycę i hipoglikemię

Zastosowanie spiruliny

  • jako suplement diety
  • składnik zdrowych koktajli
  • dodatek do ciepłych potraw

Uwaga!

  • Nie powinno się podawać spiruliny dzieciom, a także kobietom w ciąży i karmiącym.
  • Nie powinny jej używać także chorzy na fenyloketonurię, która nie daje możliwości trawienia fenyloalaniny, zawartej w tej morskiej aldze.

Stosowanie

Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.

Pamiętaj, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji.

Sposób użycia:

Porcję produktu  tj.: 5 g (1 miarka) rozpuścić  w 100 ml wody  raz dziennie, najlepiej po posiłku, spożywać bezpośrednio po  przygotowaniu.

Nie przekraczać zalecanej  porcji do spożycia w ciągu dnia.  Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.

Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.

Składniki: Sproszkowana spirulina /alga spirulina platensis/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *