Syrop malinowy z kwiatem lipy

Syrop malinowy z kwiatem lipy

Malina to owoc posiadający witaminy C, A, K i PP. Wzmacnia organizm podczas przeziębienia. Kwiat lipy ma kolor żółty o długich szypułkach. Bogaty jest w sole mineralne. Malina i lipa tworzą razem niesamowity smak i aromat. Wykazują się wysoką aktywnością antybiotyczną.

  • Bogactwo witamin: C, K, A, E, PP oraz minerałów: magnez, mangan, potas, miedź, wapń oraz błonnik.
  • Zawiera związki antyzapalne i antyutleniające.
  • Pomocny w niedokrwistości.
  • Posiada właściwości rozgrzewające i napotne.
  • Wzmacnia serce i reguluje ciśnienie krwi.
  • Ułatwia odkrztuszanie zalegającej w oskrzelach flegmy.
  • Poprawia przemianę materii.
  • Kwiat z lipy działa uspokajająco w stanach napięć i zmęczenia nerwowego.

Stosowanie

Syrop można dodawać do herbaty, napojów orzeźwiających oraz deserów.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *