Witamina C z bioflawonoidami

Witamina C z bioflawonoidami

Rola witaminy C w ludzkim organizmie

  • bierze udział w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, odpornościowego
  • przyczynia się do prawidłowej produkcji kolagenu, dzięki czemu naczynia krwionośne, kości i chrząstki są w stanie odpowiednio funkcjonować
  • pozwala utrzymać prawidłowe funkcje psychologiczne
  • jest antyoksydantem, który chroni komórki przed stresem oksydacyjnym
  • zmniejsza uczucie zmęczenia
  • pozwala utrzymać prawidłowy metabolizm energetyczny

Bioflawonoidy naturalnie występują w roślinach, nadając barwę m.in. owocom. Posiadają one wiele cennych właściwości, w tym antyoksydacyjne. Bioflawonoidy chronią komórki ludzkiego organizmu przed działaniem wolnych rodników i wzmacniają przeciwutleniające działanie witaminy C.

Zastosowanie witaminy C

Zaleca się stosować 1 kapsułkę dziennie. Najlepiej zażywać w trakcie posiłku – rano lub wieczorem, przy czym obficie popić wodą.

SKŁADNIKI

Witamina C (kwas L-askorbinowy), żelatyna, substancja przeciwzbrylająca – sole magnezowe kwasów tłuszczowych, ekstrakt z gorzkiej pomarańczy (Citrus aurantium) standaryzowany na 90% bioflawonoidów, barwnik – dwutlenek tytanu.

STOSOWANIE

Zaleca się stosować 1 kapsułkę dziennie. Najlepiej zażywać w trakcie posiłku – rano lub wieczorem, przy czym obficie popić wodą.

Produkt należy przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Chroń przed światłem. Przechpwuj w sposób niedostępny dla dzieci.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *