BIO mąka pszenna chlebowa 750

BIO mąka pszenna chlebowa pozyskiwana jest z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Jest produktem posiadającym certyfikat ekologiczny, nie zawierającym sztucznych dodatków i polepszaczy smaku. BIO mąkę pszenną chlebową otrzymuje się przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy.

Składniki odżywcze w pszenicy

W pszenicy znajdziemy sporo witamin np. witaminę B1, B2, D, E, K, PP oraz wiele cennych składników mineralnych – sód, magnez, potas, siarkę, żelazo.

Mąka odznacza się wysokimi wartościami odżywczymi, jest źródłem pełnowartościowego białka.

BIO mąka pszenna chlebowa

Zastosowanie BIo mąki pszennej chlebowej 750

  • do wypieku chleba, bułek
  • do ciast
  • do wyrobu domowego makaronu
  • do lepienia pierogów
  • do naleśników
  • do zagęszczania sosów.

 

Jeśli chcesz poznać więcej praktycznych porad z zakresu dietetyki, bądź na bieżąco z portalem kacikzdrowia.pl i zapisz się na newsletter.