BIO mąka żytnia razowa 2000

BIO mąka żytnia razowa jest produktem ekologicznym, który posiada certyfikaty UE. Pozyskiwana jest z ziaren uprawianych w bieszczadzkich gospodarstwach rolnych.

Produkt nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i powstał z najlepszej jakości żyta.

Ciemna mąka razowa nadaje się do przygotowania zakwasu na żur, wypieku chleba żytniego, pełnoziarnistego lub mieszanego.

Ten rodzaj mąki jest wyjątkowo bogaty w substancje mineralne – zawiera ich aż 2%

bio mąka żytnia razowa

Zastosowanie BIO mąki żytniej 2000

  • do wypieku chleba, bułek
  • do ciast
  • do wyrobu domowego makaronu
  • do lepienia pierogów
  • do naleśników

 

Udostępnij:

Jeśli chcesz poznać więcej praktycznych porad z zakresu dietetyki, bądź na bieżąco z portalem kacikzdrowia.pl i zapisz się na newsletter.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *