BIO melasa z trzciny cukrowej


Melasa z trzciny cukrowej jest naturalnym słodzikiem, mającym postać gęstego, ciemnobrązowego syropu. Produkt ten jest bogaty w naturalne składniki, takie jak:

  • wapń
  • żelazo
  • selen
  • potas
  • magnez
  • chrom
  • witaminę C
  • witaminy z grupy B
  • kwas foliowy

Melasę produkuje się z organicznego cukru trzcinowego. Stanowi ona idealny zamiennik cukru, miodu i innych popularnych słodzików. Używa się jej do wyrobu alkoholu, kwasów organicznych i drożdży do pieczenia.

 Zastosowanie BIO melasy

  • do słodzenia kawy i herbaty lub innych napojów
  • jako dodatek do deserów i wypieków

 Właściwości BIO melasy

  • zwalcza wolne rodniki za sprawą antyoksydantów
  • jest bardzo dobrym źródłem energii dla sportowców i osób aktywnych fizycznie
  • chroni przed osteoporozą
  • wpływa korzystnie na serce
  • zawiera witaminę B6, która wspiera odporność i układ nerwowy
  • ma niski indeks glikemiczny, dlatego w niewielkich ilościach mogą sięgać po nią cukrzycy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *