Co łączy: winogrona, bakłażan, śliwki, borówki, czerwoną kapustę i buraki?

Lubicie owoce i warzywa? Lubicie kolor fioletowy?
Czy kolor owoców i warzyw ma związek z ich właściwościami? Otóż tak. Polecamy w tym artykule właśnie produkty fioletowe: winogrona, bakłażany, śliwki,  borówki, czerwoną kapustę (która tak naprawdę jest fioletowa) oraz buraki. Zebraliśmy ich najważniejsze właściwości i zbawienny wpływ na nasz organizm – w jedną grafikę. Zobaczcie kiedy fiolet działa przeciwutleniająco, kiedy fiolet chroni przed chorobami oczu i chorobami nowotworowymi, kiedy wspiera naszą energię…. Otóż wszystko to dzieje się podczas spożywania tych pięknych, zdrowych fioletowych owoców i warzyw. Zachęcamy. Sprawdź jak inne kolory wpływają na nasze zdrowie.

Fioletowe owoce i warzywa

Udostępnij:

Jeśli chcesz poznać więcej praktycznych porad z zakresu dietetyki, bądź na bieżąco z portalem kacikzdrowia.pl i zapisz się na newsletter.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *