Olej kokosowy jest zaliczany do tzw. „superfood”, czyli jedzenia, które oddziałuje pozytywnie na organizm człowieka. Jest pozyskiwany w wyniku tłoczenia miąższu owoców palmy kokosowej. Ma wiele zastosować w kuchni i kosmetyce i jest produktem, który wykazuje liczne właściwości zdrowotne. Wiecie dlaczego olej kokosowy powinien być stosowany każdego dnia?
Olej kokosowy nie zawiera utleniaczy, co powoduje, że jest o wiele zdrowszy od innych olejów stosowanych w kuchni. Należy do olejów nieschnących. W wysokich temperaturach nie jełczej
cheap nfl jerseys
wholesale jerseys
wholesale nfl jerseys
wholesale jerseys from china
wholesale nfl jerseys from china
Cheap Jerseys from china
Cheap Jerseys china
Cheap Jerseys free shipping
Cheap NFL Jerseys,Wholesale Jerseys From China Free Shipping
cheapjerseyss
http://www.cheapjerseyss.top
Niektórzy uważają, że olej kokosowy to najzdrowszy tłuszcz na świecie. Dlaczego?
Zawiera dużą ilość witamin z grupy B, witaminę C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk.
Jak korzystać z jego dobrodziejstw?
Warto stosować olej kokosowy nierafinowany (extra virgin), tłoczony na zimno. Wyróżniają go nie tylko cenne właściwości zdrowotne, ale też charakterystyczny zapach kokosu. Olej kokosowy nierafinowany jest uważany za wartościowy produkt leczniczy, spożywczy i pielęgnacyjny.
Jak stosować olej kokosowy?
• Jako zamiennik innych olejów roślinnych w każdym daniu
• Do smażenia i pieczenia w wysokich temperaturach
• Jako śmietanka do kawy
• Jako dodatek do kawy i herbaty
• Jako dodatek do ciastek i ciast
Poniżej przepis na ciasteczka dla dzieci z dodatkiem zdrowego oleju kokosowego
Szybkie ciastka owsiane z olejem kokosowym
Składniki:
• 160 g płatków owsianych górskich
• 50 g słonecznika
• 100 g mąki pełnoziarnistej
• 2 łyżki miodu
• 1 jajko
• 70 ml oleju kokosowego (do kupienia tutaj)
Olej kokosowy rozpuścić. Dodać do niego resztę składników i dokładnie wymieszać. Odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego lub większe. Układać je na blasze wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczyć kulki.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut. Wystudzić.
Przechowywać w zamkniętym pojemniku, ponieważ ciastka szybko twardnieją.