Dlaczego warto jeść zielone?

Ciemnozielone warzywa liściaste, kiwi, limonka, brokuł, kiełki to skarbnice kwasu foliowego i witaminy C. Działają przeciwutleniająco, chronią przed niedokrwistością, niwelują uczucie zmęczenia, dodają energii.
Dzięki naszej infografice łatwiej zapamiętasz drogocenne właściwości ZIELONEGO i może przekonasz się do sałat, brokułów i kiełków. A jeśli skłaniasz się ku diecie wegetariańskiej – to powinieneś znać właściwości produktów, które zjadasz, by odpowiednio bilansować swoje potrawy.
W okresie, kiedy trudno o świeże zielone warzywa – warto korzystać z tych liofilizowanych. To dobry zamiennik.

warzywa i owoce zielone

Jeśli chcesz poznać więcej praktycznych porad z zakresu dietetyki, bądź na bieżąco z portalem kacikzdrowia.pl i zapisz się na newsletter.