Jagody acai wyglądem przypominają jagody(borówki) i winogrona(rosną w kiściach). Posiadają one wszystkie potrzebne substancje do prawidłowego funkcjonowania organizmu: witaminy B1, B2, B3, witaminę E, witaminę C, fosfor, wapń, potas, białko, dobre kwasy tłuszczowe, takie jak Omega-6, Omega-9 oraz enzymy.
Właściwości owoców acai
- Zawierają prawie wszystkie rodzaje przeciwutleniaczy (opóźniających proces starzenia oraz hamujących rozwój komórek nowotworowych).
- Posiadają duże ilości witamin i składników mineralnych.
- Dzięki dużej zawartości błonnika, przyśpieszają przemianę materii oraz proces trawienia.
SKŁAD
90% ekstrakt (10:1) z owoców Acai (Euterpe Oleracea), 10 % maltodekstryna
STOSOWANIE
Zalecane porcja dzienna: 3-4 łyżeczki owoców dziennie.
Jagody Acai można spożywać według uznania np. z jogurtem lub koktajlem warzywno-owocowym.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.