Mąka z tapioki – właściwości i zastosowanie

Dzisiaj, kiedy już wiemy, jakich produktów nie toleruje nasz organizm, jakie działają na nas jak alergeny, które produkty nam szkodzą lub maja zły wpływ na nasza samopoczucie – możemy je eliminować i zastępować innymi. Jeszcze nie tak dawno – ciężko było dostać choćby mąkę orkiszową, a co dopiero kupić gotowy chleb z orkiszu. Dziś sklepy ze zdrową żywnością oferują nam świetne produkty, m.in. przeróżne rodzaje mąk.
Jedną z nich jest bezglutenowa mąka z tapioki. Jest to mąka skrobiowa otrzymywana z bulw rośliny o nazwie maniok. Jest idealna do zagęszczania potraw.

 

 

Udostępnij:

Jeśli chcesz poznać więcej praktycznych porad z zakresu dietetyki, bądź na bieżąco z portalem kacikzdrowia.pl i zapisz się na newsletter.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *