Masło orzechowe dla lepszej pracy mózgu

Masło orzechowe, mimo iż wysokokaloryczne – jest bardzo zdrowe. Jego spożywanie daje nam wiele korzyści.
Masło orzechowe zawiera: białko roślinne, potas, magnez, nienasycone kwasy tłuszczowe i witaminy z grupy B. Dzięki swoim właściwościom – poprawia funkcjonowanie naszego układu krwionośnego, mózgu, a także wpływa na nasze samopoczucie. Jest idealną przekąską w czasie egzaminów maturalnych, sesji egzaminacyjnych, czy podczas wzmożonego wysiłku umysłowego w pracy.

masło orzechowe

 

Najzdrowsze jest masło orzechowe bez soli i cukru, czyli produkt przygotowany wyłącznie z orzechów. Na jego bazie wykonasz pyszne ciastka i ciasteczka. Zapraszamy do zapoznania się z artykułami na naszej stronie -dotyczącymi właściwości masła orzechowego oraz przepisów z jego wykorzystaniem.

masło orzechowe CRUNCHY Vivio

Udostępnij:

Jeśli chcesz poznać więcej praktycznych porad z zakresu dietetyki, bądź na bieżąco z portalem kacikzdrowia.pl i zapisz się na newsletter.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *