Pokrzywa – zastosowanie

Pokrzywa ma wiele dobroczynnych właściwości. Zawiera wiele witamin i mikroelementów, dzięki czemu korzystnie wpływa na nasz organizm. Spożywanie pokrzywy pomaga w chorobach nerek, anemii, trądziku młodzieńczym, dolegliwościach trawiennych. Wspaniale wpływa też na skórę, włosy i paznokcie. Pokrzywę też często dodaje się do szamponów, gdyż pomaga w zwalczaniu łupieżu i radzi sobie z przetłuszczającymi się włosami.
Warto korzystać z dobrodziejstw natury i zbierać pokrzywy na czystych polach i łąkach. Jeśli jednak nie masz dostępu do takich miejsc – polecamy suszone liście pokrzywy marki Vivio.

Pokrzywa zastosowanie

Udostępnij:

Jeśli chcesz poznać więcej praktycznych porad z zakresu dietetyki, bądź na bieżąco z portalem kacikzdrowia.pl i zapisz się na newsletter.