Olej neem 50ml

8,99 

Brak w magazynie

Udostępnij:

Opis

Skład:

Azadirachta Indica Seed Oil

Stosowanie: 

Olej z drzewa neem – zastosowanie w kosmetyce

Olej neem znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym. Często jest on składnikiem naturalnych kosmetyków. Znajdziemy go między innymi w szamponach oraz odżywkach do pielęgnacji włosów, jak również w balsamach do ciała. Co ciekawe, olej ten wykorzystywany jest również podczas zabiegów aromaterapii oraz masażu ciała.

Inne zastosowania oleju neem

Olej z drzewa neem na szeroką skalę wykorzystywany jest nie tylko podczas produkcji kosmetyków do pielęgnacji włosów i skóry. Okazuje się, iż znajduje on zastosowanie również podczas produkcji leków. Znajdziemy go między innymi w naturalnych medykamentach, które na stałe zapisały się w kulturze indyjskiej, jak również we współczesnych środkach leczniczych, podawanych między innymi w przebiegu cukrzycy oraz zapalenia stawów.

Co ciekawe, olej neem jest również składnikiem środków bakteriobójczych oraz kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji sierści zwierząt. Warto również wiedzieć, że produkt wytwarzany z nasion Miodli indyjskiej skutecznie odstrasza owady oraz insekty.

Jeśli chcesz poznać więcej praktycznych porad z zakresu dietetyki, bądź na bieżąco z portalem kacikzdrowia.pl i zapisz się na newsletter.