Olejek bergamotowy 10ml

9,99 

Udostępnij:

Opis

Skład:

Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil

Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.

Stosowanie: 

Zastosowanie w kosmetyce

Olejek bergamotowy z uwagi na właściwości antyseptyczne, antybakteryjne i łagodzące znalazł szerokie zastosowanie w kosmetyce. Jego piękny zapach sprawia, że jest składnikiem wielu perfum, wód toaletowych i mydeł. Naturalny olejek możesz wykorzystać w domu na wiele sposób. Pamiętaj jednak, aby nie aplikować go samodzielnie na skórę. Zawsze powinien być łączony z olejem nośnikowym. Do tego celu można wykorzystać np. olej kokosowy. W takiej formie może być stosowany jako balsam lub wykorzystany do masażu. Dobrym pomysłem jest dodanie kilku kropli olejku do żelu do mycia ciała lub toniku do oczyszczania twarzy. W połączeniu z szamponem lub maską do włosów może zmniejszyć ich elektryzowanie i złagodzić podrażnienia skóry głowy. Na dodatek pozostawi na kosmykach piękny zapach!

 

Jeśli chcesz poznać więcej praktycznych porad z zakresu dietetyki, bądź na bieżąco z portalem kacikzdrowia.pl i zapisz się na newsletter.