Olejek paczuli 10ml

11,99 

Brak w magazynie

SKU: ole-pac-10ml
Udostępnij:

Opis

Skład:

Pogostemon Cablin Leaf Oil

Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.

Stosowanie: 

Zastosowanie olejku paczulowego

Ze względu na swoje liczne właściwości, olejek paczulowy znajduje szerokie zastosowanie zarówno w lecznictwie, jak i przemyśle kosmetycznym. Warto wiedzieć, iż stanowi on częsty składnik kremów przeznaczonych do pielęgnacji cery dojrzałej, jak również balsamów do ciała, które przyczyniają się do zminimalizowania objawów cellulitu. Ponadto, produkt ten wykorzystywany jest podczas zabiegu masażu oraz kąpieli relaksacyjnych. Co ciekawe, olejek paczulowy stanowi również częsty element wysokiej klasy perfum.

Jak przygotować domowe kosmetyki z dodatkiem olejku paczulowego

  • Jeśli chcesz wzbogacić skład swojego kremu lub balsamu przeznaczonego do pielęgnacji skóry – dodaj około 19 kropelek olejku paczulowego na każde 100 ml wybranego przez ciebie kosmetyku.
  • Jeżeli zależy Ci na przygotowaniu aromatycznej kąpieli, do wybranego olejku bazowego (około 1 łyżki) dodaj 5-10 kropel olejku paczulowego i wlej całość do gorącej kąpieli.
  • Jeśli chcesz wykonać masaż z użyciem niniejszego produktu, do olejku bazowego (około 25 ml) dodaj maksymalnie 10 kropelek olejku paczulowego.
  • Jeżeli chcesz wykonać zabieg aromaterapii, do miski z wodą stanowiącej element kominka do aromaterapii, dodaj zaledwie 5-7 kropelek olejku paczulowego.

Jeśli chcesz poznać więcej praktycznych porad z zakresu dietetyki, bądź na bieżąco z portalem kacikzdrowia.pl i zapisz się na newsletter.