Olejek z sosny 30ml

19,99 

Udostępnij:

Opis

Skład:

Pinus Sylvestris Leaf Oil

Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.

Stosowanie: 

Olejek z sosny – zastosowanie

Olejek z sosny znajduje szerokie zastosowanie zarówno w dziedzinie kosmetyki, jak i fitoterapii. Możemy wykorzystać go między innymi:

  • Podczas zabiegu masażu – olejek z sosny wykazuje właściwości relaksacyjne i przeciwbólowe;
  • Podczas kąpieli relaksacyjnej – olejek ten zapewnia nie tylko uczucie odprężenia, ale również odkażenia naszej skóry z nadmiaru szkodliwych wirusów i bakterii;
  • Podczas zabiegu inhalacji – olejek z sosny zwyczajnej podrażnia błonę śluzową i jednocześnie ułatwia oddychanie w przebiegu łagodnego przeziębienia lub zapalenia zatok;
  • Podczas produkcji domowych kosmetyków – niniejszy produkt skutecznie odkaża skórę i łagodzi stany zapalne w jej obrębie;
  • Podczas produkcji perfum i świec zapachowych – olejek z sosny, za sprawą swojego unikalnego zapachu, w zaledwie kilka chwil jest w stanie przenieść nas w głąb pełnego iglaków lasu.

 

Jeśli chcesz poznać więcej praktycznych porad z zakresu dietetyki, bądź na bieżąco z portalem kacikzdrowia.pl i zapisz się na newsletter.