Jak prawidłowo smażyć na oliwie?

Oliwa z oliwek tak popularna Włoszech i Hiszpani, coraz bardziej cieszy się uznaniem Polaków. I słusznie, bo ten wyjątkowy tłuszcz polecają zarówno dietetycy jak i lekarze. Oliwę z oliwek wykorzystujemy głównie w kuchni, ale musisz też wiedzieć , że działa zbawiennie na nasze zdrowie i znajduje zastosowanie w kosmetyce.
Oliwa to tłuszcz w najczystszej postaci – jest smaczna i aromatyczna. Nie ma w niej cholesterolu i zawiera kwasy tłuszczowe, które zapobiegają miażdżycy obniżając zły cholesterol, a podnosząc poziom tego dobrego. Zalet oliwy z oliwek jest zdecydowanie więcej. Więcej o Oliwie przeczytasz w artykule „Oliwa z oliwek jako źródło zdrowych tłuszczy”. Tymczasem spójrz na infografikę i zobacz jak prawidłowo smażyć na oliwie.

jak prawidłowo smażyć na oliwie

Udostępnij:

Jeśli chcesz poznać więcej praktycznych porad z zakresu dietetyki, bądź na bieżąco z portalem kacikzdrowia.pl i zapisz się na newsletter.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *